18 februari 2020

Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan! (afgelast)

Energievreters en irritaties wegwerken en een gezonde werkomgeving en werkplezier stimuleren? Dat kan door er met elkaar over te praten en samen te werken aan oplossingen. Teamwerk-VO is een aanpak die hierbij helpt. Je leert om als team in dialoog energievreters op te ruimen en daarmee de werkdruk te verlagen en het werkplezier te verhogen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan 7 april naar de Proeverij Teamwerk-VO: pak werkdruk samen aan!

Het beste onderwijs voor leerlingen. Dat wil iedereen in een schoolorganisatie. Toch lopen heel wat medewerkers tegen uitdagingen en problemen aan. Die vreten energie en zorgen voor irritaties of een hoge werkdruk. Bijvoorbeeld ingewikkelde werkprocessen of slechte onderlinge communicatie. Samen kun je hier iets aan doen. Hoe? Door er met elkaar over te praten en samen te werken aan oplossingen. Teamleden onderling, teams en hun leidinggevende en teams en de directeur/bestuurder.

De aanpak Teamwerk-VO is afkomstig uit de zorg en is daar bewezen effectief gebleken. In een pilotproject heeft Voion deze aanpak ‘vertaalt’ naar het voortgezet onderwijs. De aanpak bestaat uit een aantal stappen die je in een vaste volgorde uitvoert en waarbij ieder een eigen rol heeft: de directeur/bestuurder, de projectleider, teamleider, het team en de teamleden.

Proeverij Teamwerk-vo: pak werkdruk samen aan!
Meer weten of interesse om zelf aan de slag te gaan met deze aanpak? Meld u dan aan voor de Proeverij op dinsdag 7 april in Utrecht.  Wij presenteren hoe de dialoogaanpak in het voortgezet onderwijs vorm heeft gekregen. Ook ervaart u zelf, in kleine groepen, hoe een goede teamdialoog werkt.

Aanmelden voor de proeverij>>

 

Terug naar overzicht