Wie doet wat?

Directeur/bestuurder

Directeur/bestuurder

Beslisser en uitdrager van de aanpak in woord en daad

Als directeur/bestuurder ben je hét gezicht van de aanpak. Jouw belangrijkste rol is om onvoorwaardelijke en zichtbare steun te bieden aan alle uitvoerders en betrokkenen bij Teamwerk-VO. Je hebt daarnaast een voorbeeldfunctie, bent actief betrokken bij de dialoog en zorgt ervoor dat verbetermaatregelen worden uitgevoerd en geëvalueerd. Maakt de school deel uit van een groter bestuur? Dan heeft de rector of vestigingsdirecteur de rol van directeur/bestuurder. Het is in ieder geval belangrijk dat je het volledig mandaat hebt om besluiten te nemen.

Taken per stap

In stap 1 neem je, samen met het managementteam, het besluit om aan de slag te gaan met Teamwerk-VO. Ook geef je tijdens de informatiebijeenkomst uitleg aan de teamleiders over de aanpak.

In stap 2 wijs je een bevlogen projectleider aan en bepaal je samen met de projectleider en het managementteam welke teams mee gaan doen aan Teamwerk-VO. Daarnaast open je de kick-offbijeenkomst voor de teams.

In stap 3 ga je in gesprek met de teams. Je nodigt hen uit hun mening te geven en geeft ruimte aan eigen expertise en invulling. De uitkomsten van het gesprek koppel je terug aan het managementteam, de projectleider en de eventuele projectgroep. Waar dat nodig en mogelijk is, neem je direct besluiten.

In stap 4 is het vooral belangrijk om betrokkenheid te blijven laten zien. Je schuift regelmatig aan bij teamgesprekken om een vinger aan de pols te houden, als een regulier onderdeel van je werk.

Downloads